De S-passage is een oefening  waarbij je zigzaggend door een smalle ruimte moet rijden. Hierbij moet je de maximale stuuruitslag benutten en goed op de achterwielen letten dat die zich niet klem rijden op de hoeken.
Dan zijn er ook nog pionnen waarmee een circuit wordt uitgezet om zowel vóór als achteruit tussen door te rijden.
Ook het achteruit parkeren is met pionnen te oefenen.

Voor de Noodstop leggen we een balkje over twee pionnen, waarbij men met volle vaart aan komt rijden en vlak voor de balk moet remmen (remmen houdt in dat de hendel wordt los gelaten, waardoor de scootmobiel vanzelf stopt, hij remt op de motor), afhankelijk van de snelheid is de remweg korter of langer, dat is hier mooi mee te oefenen. Rem je te laat dan valt het balkje op de grond.
Het klaphek kan ook een aardig obstakel zijn. Het is zo’n zelfsluitend hek wat ook bijvoorbeeld in het Dragonder dierenparkje staat. De ene kant op gaat nog redelijk, je rijdt er voorzichtig tegen aan en neemt het hek op een gegeven moment in de hand over en laat het los bij het passeren. Vanaf de andere zijde is het moeilijker, je moet iets naast hek rijden, daarna naar voren reiken om het hek te pakken en te openen, daarbij moet je de draaicirkel van het hek in de gaten houden. Sta je te dichtbij dan loopt het hek vast tegen het voertuig, ga je te ver achteruit en draai je verkeerd in, glipt het hek uit je hand en kan je opnieuw beginnen.
Mensen die de scootmobiel maar met één hand kunnen bedienen, zijn dan toch vaak afhankelijk van toevallige voorbijgangers om het hek te openen.
De wip is een oefening waarbij je een helling op rijdt, hierbij ervaar je dat de scootmobiel een kleine vrijloop van een paar centimeter heeft, wanneer je de bedieningshendel los laat stopt de scootmobiel vanzelf, maar zal daarbij dat kleine stukje achteruit rijden voordat hij stil staat. Daarna langzaam door rijden tot het kantelpunt bereikt wordt. Dan helt de scootmobiel naar voren en merk je dat hij juist een paar centimeter vooruit rijdt.
Bij de grindbak voel je hoe de wielen hun weg zoeken door het grind.
Smalle banden kunnen er in vastlopen.
OEFENTUIN

De oefentuin is ingericht met diverse obstakels:

De fietssluis bestaande uit drie hekken waar men doorheen moet manoeuvreren.
Er zijn vier hobbels die bijvoorbeeld boomwortels voorstellen die het wegdek omhoog drukken.
Hier wordt geoefend om wat tegen te hangen, zodat de scootmobiel niet kantelt en om toch ontspannen te blijven bij dit soort obstakels op de weg, dus niet een been buiten het voertuig steken om evenwicht te bewaren.
SCVinfo@scootmobielclubveenendaal.nl
ScootmobielClub Veenendaal

Clublocatie en Oefentuin:
“Scootie’s Home”(Voormalige Ritmeesterfabriek)
Vijftien Morgen 4 - 3901 HA Veenendaal

Bijgewerkt: 14-04--2024    © ScootmobielClub Veenendaal 
Postadres:
Schrijverspark 35 - 3901 PB Veenendaal
Telefoon. (+31) 0612 429 300
e-mail: SCVinfo@scootmobielclubveenendaal.nl
website: scootmobielclubveenendaal.nl
www.facebook.com/ScootmobielclubVndl

Kamer van Koophandel nr.: 30222132 IBAN NL10 INGB 0003 3139 42

Website  mbv WYSIWYG Web Builder 16