Nieuwsberichten
29-04-2021
Op zoek naar nieuwe locatie
Doordat de aanleg van de ondergrondse bekabeling tussen Slaperdijk en Groene Velden nu definitief is. Hebben wij het advies gekregen om uit te zien naar een andere locatie, omdat het Ritmeesterterrein wordt verkocht, waarna er woningbouw is gepland.
6 mei 2021
SCOOTMOBIELROUTE OP DE UTRECHTSE HEUVELRUG

In het najaar 2020 hebben Bert en Peter de scootmobielroute door het Leersumse Veld uitgeprobeerd, die op initiatief van de werkgroep Toegankelijkheid LV van het Dorpsnetwerk Leersum is ontwikkeld.
De pilot, die vanwege corona werd uitgesteld, zal nu plaatsvinden van 25 mei-12 juli 2021. Bijgaand het persbericht hierover.

Op 25 mei 2021 start een pilot van 7 weken
in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug met een nieuwe scootmobielroute. Aan de hand van een routebeschrijving is in een Quingo scootmobiel, Landgoed Ginkelduin en het Leersumse Veld van haar mooiste kant te beleven.
De snelheid van de scootmobiel is afgesteld op wandeltempo.
De route is een initiatief van de werkgroep Toegankelijkheid van de Stichting Dorpsnetwerk Leersum en is tot stand gekomen in samenwerking met Molecaten Park Landgoed Ginkelduin, Staatsbosbeheer en Vakcollege Maarsbergen. Met hulp van de werkgroep Landschapsbeheer van Dorp & Natuur Amerongen-Leersum en Wiegersma Boomverzorging is de route begaanbaar gemaakt voor de scootmobiel.
Als de pilot succesvol blijkt wordt deze route definitief aangeboden.
Wandelroutes zijn niet altijd begaanbaar voor mensen met een scootmobiel. Of ze zijn net iets te lang om met een volle accu af te leggen. Projectleider Bob Hartog: “Met grote zorg en op basis van eigen ervaringen is deze route samengesteld. Er is rekening gehouden met de lengte, de begaanbaarheid van de weg en de mogelijkheid om met de scootmobiel ergens te pauzeren”. De route is 9 kilometer lang, maar ook in te korten tot circa 3 of 6 km.
Testperiode (25 mei - 12 juli)
Bij het startpunt op Landgoed Ginkelduin kan tijdens de pilot kosteloos een Quingo scootmobiel geleend worden. De scootmobielen worden ter beschikking gesteld door het 5de Wiel B.V. in Eindhoven.
Voor de uitleen wordt een uitleenovereenkomst getekend en een borg gevraagd. Bij de start wordt instructie voor het gebruik van de scootmobiel gegeven en een routebeschrijving verstrekt.
Halverwege de route is in het weekend bij informatiecentrum De Veldschuur van Staatsbosbeheer een kopje koffie of thee verkrijgbaar. Hier is ook een aangepast toilet aanwezig. Voor openingstijden zie www.staatsbosbeheer.nl. Verder zijn er op de route geen sanitaire voorzieningen.
Over de bevindingen kan na afloop een evaluatieformulier worden ingevuld.
Als de proefperiode succesvol verloopt, is voor deze route een Quingo scootmobiel permanent beschikbaar. Deze is door Wies van Birgelen uit Haarlem gedoneerd aan de werkgroep Toegankelijkheid van het Dorpsnetwerk Leersum en zal ook worden ingezet voor de ontwikkeling van andere scootmobielroutes in de mooie natuurgebieden in de gemeente Utrechtse Heuvelrug rond Leersum.
Informatie en reserveren
Voor meer informatie en reserveren van de scootmobiel kan contact worden opgenomen met de receptie van Landgoed Ginkelduin via email: landgoedginkelduin@molecaten.nl of telefonisch 0343-489999
Vragen over het informatiecentrum De Veldschuur of het Leersumse Veld kunnen worden gesteld aan de boswachter via email: c.koreman@staatsbosbeheer.nl
Voor overige routes voor mindervaliden is informatie te vinden op:
www.np-utrechtseheuvelrug.nl
28 oktober 2021
Officiële opening Scootmobielroute Utrechtse Heuvelrug
Op 4 november 2021 wordt de Scootmobielroute officieel geopend.
28 oktober
Agenda 2022
De agenda 2022 staat nu online
In 2021 wordt niets meer georganiseerd
corona heeft momenteel weer een opleving, dus het kan zijn dat er weer verscherpte maatregelen worden bekend gemaakt.
HOUDT U AAN DE CORONAGERELATEERDE MAATREGELEN DIE GELDEN OP HET MOMENT DAT U DE LOCATIE BEZOEKT OF DEELNEEMT AAN ÉÉN VAN DE ACTIVITEITEN.
HEBT U CORONAGERELATEERDE KLACHTEN? BLIJFT THUIS EN LAAT U TESTEN!
25 januari 2022
Met ingang van woensdag 2 februari is de clublocatie weer open voor de ledenmiddag. Houdt u wel aan de regels.

In verband met de afstand van 1,5 m is het nog niet rendabel om een Bingo te houden. Als de 1,5 m regel vervalt kan dat pas weer.

WELKOM OP DE LEDENMIDDAGEN! Vanaf 13:30 uur
29 maart 2023
https://sociaalstartpuntveenendaal.nl/is/nieuws/67609/scootmobielclub-veenendaal
Lees hier het verhaal: Bij ScootmobielClub Veenendaal zijn vrijwilligers meer dan welkom. De club is altijd op zoek naar mensen die bijvoorbeeld tijdens toertochten willen helpen
29 maart 2023
https://sociaalstartpuntveenendaal.nl/is/nieuws/67582/ik-zie-mensen-opbloeien-na-mijn-hulp
Lees hier het verhaal van Peter van de Rovaart (74). Hij is al twaalf jaar vrijwilliger bij ScootmobielClub Veenendaal. Hij regelt onder andere het verkeer tijdens toertochten.
SCVinfo@scootmobielclubveenendaal.nl
ScootmobielClub Veenendaal

Clublocatie en Oefentuin:
“Scootie’s Home”(Voormalige Ritmeesterfabriek)
Vijftien Morgen 4 - 3901 HA Veenendaal

Bijgewerkt: 14-04--2024    © ScootmobielClub Veenendaal 
Postadres:
Schrijverspark 35 - 3901 PB Veenendaal
Telefoon. (+31) 0612 429 300
e-mail: SCVinfo@scootmobielclubveenendaal.nl
website: scootmobielclubveenendaal.nl
www.facebook.com/ScootmobielclubVndl

Kamer van Koophandel nr.: 30222132 IBAN NL10 INGB 0003 3139 42

Website  mbv WYSIWYG Web Builder 16